2009 startades tidningen Mums. I Mums #1 berättade Samantha Fox om hur hon lurades till att bli nakenmodell, Mums träffade Kim Wilde på Silja Line och gav henne en finskalektion och Leila K recenserade emomodet. En annan som medverkade i tidningen var Åsa Waldau, mer känd som Kristi Brud, som recenserade kristen musik exklusivt för Mums.

 

2010 kom Mums #2 och temat var män och manlighet. I huvudjobbet berättar Fab Morvan – den överlevande medlemmen från Milli Vanilli, sanningen om tidernas största popskandal, när det uppdagades att popduon inte sjöng själva på sina hits. Tidningen innehöll också en fashionstory inspirerad av duon, fotograferad av Christian Coinbergh.

 

 

2012 släpptes Mums #3 – Det laglösa numret. Temat denna gång är brottslighet och laglöshet och en stor del av tidningen ägnas åt Palmemordet. Mums har bjudit in några av landets mest omtalade skribenter och konstnärer att tolka Palmemordet och dess eko i den svenska kulturen.

 

I Mums #3 som också kom ut 2012 arrangerade redaktionen en konstinstallation baserad på specialtemat kring Palmemordet och Inger ”Pippi Långstrump” Nilson högläste Lillemor Östlins text från numret. Mums #3 blev en av 2012 års mest omtalade tidningar.

 

2013 släpptes Mums #4 – det unga numret. Temat denna gång var barn- och ungdom, vilket avhandlades på en mängd olika sätt av skribenter som t.ex Lill-Marit Bugge jämsides med barn, föräldrar och spädbarnsläkare.

Hösten 2014 fyllde tidningen Mums fem år och Mums #5 kom ut som det sista numret! Det sista numret handlade om döden. Inte bara tidningsdöden, utan döden i alla dess former. Begravningar. Spöken. Döda kändisar. Livet efter döden. Det finns lika många infallsvinklar på döden som det finns människor. En sak har vi dock alla gemensamt – vi ska alla dö. Döden är det mest folkliga som finns!

Info om tidningen Mums

Tidningen Mums trycktes i begränsad upplaga och varje ex var numrerat. Tidningen var gratis men svår att få tag på. Mums fanns endast i exklusivt samarbete med utvalda outlets. Man måste fråga efter den.

Här fanns Mums att köpa i Stockholm:

  • Galleri Jonas Kleerup Showroom, Jacobs Torg 3
  • Papercut, Krukmakarg. 24
  • Hallongrottan Bergsundsgatan 25
  • Side Track, Wollmar Yxkullsg. 7
  • Mbargo, Bergsunds Strand 37, 2 tr
  • Stockholms Stadsbibliotek, Sveavägen 73
  • Alltid på  Klubb Mums Mums

Här fanns Mums att köpa i Göteborg:

  • SUKAUTO, Erik
  • Dahlbergsgatan 15